back in school

jag har börjat på ridskola igen, jepp det är sant. Varför? Jo för att jag har ingen häst att rida just nu. Båda mina hästar jobbas just nu i markarbete och långa tyglar. Inget fel i det, jag blir bättre på dom områdena. Men inte kan jag släppa ridningen, får nästan lite panik när jag tänker på det. Så jag bestämde mig för att börja rida på ridskolan igen, få ridtimmar i sadeln och därför hålla igång mig även där. Ganska ny forskning visar på att det egentligen itne finns nått som heter talanger, det handlar om träning och timmar du övar. För att bli expert på något så ska du öva 10 000 timmar.
Det är även nyttigt att sitta på andra hästar och hämta upp nya nycklar och perspektiv. Det största misstag folk gör tror jag är att när de köper sig en egen häst så slutar de på ridskolan. Man blir expert på sin egen häst men utvecklas egentligen inte som ryttare. Men det ligger mer som en fråga om vad man vill med sin ridning. Ser man på de duktigaste ryttarna i världen så har de kommit dit genom att träna massor och rida många olika hästar. Därför har jag valt ridskolan igen.

Nästa del av ridskoleridandet som dyker upp är ju alla orsaker till varför jag slutade på ridskolan. Men på den punkten har jag mognat. Hästarna far inte illa där, åtminstone inte den ridskolan jag rider på. Jag håller inte med om delar av deras hästhållning eller förhållnignar till hästen alla gånger men jag behöver inte heller "rädda världen". Jag har valt att inte tänka på det. Som sagt, hästarna mår bra och far inte illa. Det är en stor skillnad. Jag ahr även valt att vänd andra kinden til när det kommer till diverse privatryttare där egentlgien samma konflikt dyker upp. Hästrna är välfödda, mår bra och jag lägger mig inte i  hur folk väljer att rida och förhålla sig till hästen. Jag tar numer ansvar för mig själv och ingen annan. Man kan inte rädda världen, man kan inte heller rädda de som inte vill bli räddade.  De som vill ha hjälp hjälper jag gärna.

Jag ahr än så länge ridit fyra lektioner och det är gudaskoj att få rida olika hästar igen! Agneta larsson, som jag ridit för i hela mitt liv, är en under intruktör med känsla för hästen. wohooo!!!!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0