nu börjar magen bli stor

ja på mig framförallt, men även på Pylsan. det är fantastiskt va fort hon lägger på sig när man slutar träna och ger henne gräs. Tycker folk pratar om sina svårfödda frieser, hm ingen här inte!  Graviditeten har nu slutligen satt stopp för den lilla träning vi orkat med. Det stramar o värker lite överallt efter en promenad så nu blir det vilotid en månad eller två. Jag är ju den eviga optimisten och hoppas verkligen på att få komma igång med ridningen och träningen ganska snart efter förlossningen. Längtar verkligen! Hästarna håller till nere på betet mest hela dagarna, så jag har satt i system att åtminstone ropa upp dom minst 2 gånger per dag så de får springa lite upp och ner.

Har även tagit maskprov, Ylse full av mask som vanligt. Vaccination närmar sig oxå och då uppstod problemet med Lisa, som tydligen inte blivit vaccinerad regelbundet på flera år pga flytt hit o dit. Underbart, ännu en utgift... Equiterapeut Marina Bönström ska få känna över båda hästara i veckan oxå. Lisa för att hon är så stel och Ylse för att jag ahr en magkänsla på att hon är sned, inte bara i humöret ;)

Vi funderar ju även seriöst på att köpa Lisa, hon är ju trots allt en väldigt trevlig häst.


älgar och grönbete

Lisa och Ylse har ju ätit upp allt som kunde tänkas vara grönt i vinterhagen, men jag kände ändå att det var lite tidigt att avmaska och släppa in dom på ett nytt bete så igår kväll traskade, jag och min man ner på åkern för att öppna upp en liten fyrkant med grönt gräs åt dom. Ylse och Tompelomp hade den extra fyrkanten som höstbete i höstas, dock behövde vi flytta om och ändra lite. Ylse fattade vinken på en gång! Pling sa det och hon väntade ivrigt på att vi skulle bli färdiga och öppna grinden. sprang och hoppade över diken och spände blicken i oss. Lisa tog det mer med ro då hon inte riktigt visste vad som skulle hända. Men vi hann inte klart, jag såg hur det gick som en elektrisk stöt genom fraggelhästen och vips så bulldozrade hon sig genom grinden och lullade glatt ut på betet med en förskräckt Lisa efter sig. Kan tillägga att jag inte ens försökte hämta hem dom för natten, de fick gott gå där och får nog så göra. Så mycket gräs finns ju inte där heller så det går nog bra. De har ju ätit gräs i vinterhagen och ute på tur så helt ovana lär inte magen vara. Jag har traskat ner och lagt lite hö där så det blir lite fibrer iaf, Lisa blev ju lös i magen på en gång och inte konstigt det.

 

Trotsade idag även alla graviditetskrämpor och trötthet och tog ut Pylsan på en liten tur. började med långa tyglar men konstaterade fort att jag inte orkar jogga efter henne nu längre. Konstaterade även att hon är irriterad av kapsonen. Satte på henne lädergrimman idag och hon var mycket lugnare. På vägen hem gick vi in i skogen och jag släppte lös henne så hon fick springa runt lite och leka. Vi kom inte långt innan det stod tre förvånade älgar framför oss. Övervägde att koppla henne men bestämde mig för att inte göra det, Jag skulle inte orka hålla henne iaf om hon blev rädd. så ajg berömde mycket och fick henne att vända bortåt med mig så älgarna hann undan och sen fortsatte vi framåt igen, men denna gång kan jag tillägga att fraggeln var som ett frimärke på matte resten av vägen.


RSS 2.0